LEUVEN MINDGATE

Materialise voegt twee extra Maxums toe aan FDM machinepark


Leuven, 11 april, 2008. Materialise zet april in met 14 FDM systemen. Met de installatie van 2 extra Maxum machines, verstevigt Materialise hun reputatie als grootste state-of-the-art FDM capaciteit in Europa en versterken ze de positie van Fused Deposition Modelling als echte productietechniek.

Sinds de start in december 2003, is de FDM technologie bij Materialise een groot succes geweest. In 2007 werden 5099 FDM stukken besteld en geproduceerd (in 2004 waren dat er 2225).
De groeiende vraag naar FDM componenten, in het bijzonder naar grote stukken die een compleet platform vullen, vereist een voortdurende uitbreiding van het machinepark.
Vandaar werden er deze maand nog twee extra Maxum systemen toegevoegd, voor de productie van grote modellen in sterke ABS en ABSi plastics met wateroplosbare supports.
Het FDM center bij Materialise huisvest nu 10 FDM Maxums (Materialen: ABS/ABSi - Bouwvolume: 600 x 500 x 600 mm), 3 FDM Titans (Materialen: ABS/ABSi, PC/PC-ABS/PC-ISO, PPSU - Bouwvolume: 406 x 355 x 406 mm), en 1 FDM Vantage (Materialen: ABS/ABSi, PC/PC-ABS/PC-ISO - Bouwvolume: 406 x 355 x 406 mm).

Met deze uitbreiding wil Materialise de flexibiliteit nog verhogen en de levertijden van functionele FDM prototypes en FDM productieseries in de meest recente materialen blijven verkorten.
Door de technologie ook online aan te bieden - bestellingen lopen via www.materialise.com/onsite - helpt Materialise het productontwikkelingsproces van de klanten te verkorten en hun kosten te beperken.

'Vandaag de dag worden FDM stukken steeds meer ingeschakeld in productieomgevingen en voor functionele testen. Met onze grote capaciteit RP systemen, brede waaier aan materialen en hoge kwaliteit in afwerkingstechnieken, zijn we klaar om de groeiende vraag naar kleine productieseries van onze klanten te beantwoorden. Het stijgende gebruik van de RP technologie in productieomgevingen is voor Materialise één van de grootste beweegredenen om te blijven investeren in nieuwe machines', concludeert Bart Van der Schueren, Directeur Materialise Industrial Services.

Over Materialise
Materialise, met hoofdzetel in België, is in 1990 begonnen in de rapid prototyping sector. Vanaf dat moment heeft het bedrijf een exponentiële groei gekend. Materialise is ondertussen de grootste service provider in Europa, met referenties in de medische, automotive, aerospace en consumer electronics business.
In 2003 heeft Materialise FDM toegevoegd aan hun technologieën. Een FDM machine werkt met het 'additief' principe waarbij thermoplastic materiaal, dat door een verwarmde gietkop wordt gesmolten, laag per laag wordt neergelegd. Zoals bij stereolithografie wordt het model dus laagsgewijs opgebouwd met materiaal dat meteen uithardt nadat het uit de spuitkop wordt geëxtrudeerd. Aangezien de gebruikte materialen plastics zijn zoals polycarbonaat en ABS zijn de uiteindelijke modellen uiterst geschikt voor functionele testen en voor eindproductie. Omdat er geen matrijzen aan te pas komen, zijn er ook haast geen beperkingen tijdens de ontwerpfase.

Meer info over FDM
More info over FDM materialen Materialise NV | Technologielaan 15 | 3001 Leuven | Belgium | Tel. +32 16 39 66 11 | Fax +32 16 39 66 00
prototype@materialise.be | software@materialise.be | medical@materialise.be | BTW - BE - 0441.131.254 | RPR Leuven
www.materialise.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us