Leuven.Inc home contact us sitemap search:

Photonics Support EngineerPublication date : 09/01/2017

Photonics Support Engineer

Imec

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek. Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0 en energie.

Imec is een vertrouwde partner van bedrijven, start-ups en universiteiten, en brengt bijna 3.500 topwetenschappers uit meer dan 70 landen samen. Imec heeft zijn hoofdzetel in Leuven en R&D-groepen die verspreid zijn over een aantal Vlaamse universiteiten, in Nederland, Taiwan, de VS, China, en kantoren in India en Japan. Om imec’s positie als topspeler te blijven versterken zijn we op zoek naar die gepassioneerde talenten die het verschil maken! Zo zijn we vandaag op zoek naar een gedreven Photonics Support Engineer.

De functie

De Photonics Research Group is geassocieerd met imec en is deel van de vakgroep Informatietechnologie (INTEC) van de Universiteit Gent. De groep is internationaal gerenommeerd in het onderzoek op gebied van nano- en biofotonica en omvat een 80-tal onderzoekers, actief op diverse domeinen gaande van optische chips voor heel hoge bitrate optische communicatie tot geavanceerde biosensor labs-on-a-chip. De onderzoeksresultaten van de fotonicagroep hebben aanleiding gegeven tot de oprichting van meerdere spin-offbedrijven. De infrastructuur omvat een cleanroom-faciliteit met een uitgebreide reeks technologieën voor de fabricage van optische chips en daarnaast een uitgebreid en geavanceerd meetinstrumentarium voor de karakterisatie ervan.

Voor de technische ondersteuning en het beheer van het meetlab zijn we op zoek naar een dynamische ingenieur. Deze moet instaan voor o.a. de volgende taken:

  • Het ondersteunen van de onderzoekers bij complexe meetopstellingen
  • Mee zoeken naar creatieve meetoplossingen.
  • Technisch onderhoud van het meetinstrumentarium.
  • Coördinatie van het meetlab.

Jij

Je bent Master in de Industriële Wetenschappen (Elektronica of Elektrotechniek) of je hebt equivalente ervaring. Je hebt sterke skills op gebied van elektronica en een grote gedrevenheid om technische problemen creatief op te lossen. Je bent communicatievaardig en je kan omgaan met de complexiteit van vele parallelle taken. Je houdt enerzijds van samenwerken in een internationale groep van jonge onderzoekers, waar de voertaal voornamelijk Engels is maar je kan anderzijds ook zelfstandig werken.  

Wij

In ruil voor jouw talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en hoogtechnologisch bedrijf, waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Onze flexibele, vooruitstrevende en informele werkomgeving biedt jou een waaier aan mogelijkheden om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te tonen. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. imec steunt en begeleidt je hierbij; niet alleen met woorden, maar met daden. Via imec.academy, ‘onze corporate university’, investeren wij actief in het verder ontplooien van onze medewerkers en verzekeren wij op die manier jouw technische en persoonlijke groei.
Jouw waardevolle bijdrage en die van jouw collega’s maakt van imec een topspeler in zijn domein. Jouw energie en inzet wordt dan ook geapprecieerd in een aantrekkelijk marktconform loon aangevuld met talrijke voordelen, zoals het een wereldspeler betaamt.

De plaats van tewerkstelling is Gent, je maakt deel van uit van de Photonics Research Group, geassocieerd met imec.

Interesse?

Ben jij onze nieuwe Photonics Support Engineer ? Solliciteer nu!

 
© Copyright 2017 | Leuven.Inc | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved