LEUVEN MINDGATE

WATERLEAU neemt SCHEPENS Air & Solids over


Herent-Dendermonde (2 juni, 2008) - De milieugroep WATERLEAU neemt SCHEPENS Air & Solids n.v. over van het Nederlandse VADO. SCHEPENS Air & Solids is gespecialiseerd in de engineering, het ontwerp, de bouw en de montage van luchtzuiveringssystemen, afval- en stortgoederenbehandeling en complexe staalstructuren voor industriële en overheidsklanten en realizeerde in 2007 een omzet van 5.9 miljoen euro.

'De kennis en ervaring aanwezig bij Schepens Air & Solids kon als stand-alone perfect verder leven, maar de opportuniteiten die de overname door Waterleau biedt zijn een garantie voor de toekomst en de groei van Schepens Air & Solids. Deze combinatie zal ongetwijfeld een enorme toegevoegde waarde creëren waarbij Schepens Air & Solids een integraal deel zal uitmaken van de core business van Waterleau; een dergelijke opportuniteit en meerwaarde konden wij als VADO niet bieden', volgens Edgar Knip, lid van de raad van bestuur van VADO.

'Schepens Air & Solids heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld als een leverancier van technologische producten voor luchtzuivering, afval- en stortgoederenbehandeling met een eigen gerenommeerde klantenportefeuille. Het spreekt voor zich dat wij onze huidige klanten verder zullen blijven bedienen en hen nu ook, via het wereldwijde netwerk van Waterleau, buiten onze landsgrenzen kunnen bedienen. Onze producten zullen via hetzelfde netwerk eveneens hun weg vinden naar nieuwe klanten. Daarnaast beschikken wij over de ervaring om hoogstaande componenten voor de systemen van Waterleau te gaan produceren. De grootste uitdaging voor Schepens Air & Solids zal nu het versterken van het huidige personeelsbestand zijn; werk zullen we meer dan voldoende hebben en onze toekomst is verzekerd', volgens John Kostense, afgevaardigd bestuurder van Schepens Air & Solids.

'De overname van Schepens Air & Solids vertegenwoordigt voor ons een belangrijke nieuwe stap in de uitbouw van onze groep. Onze positieve cash flow laat ons daarenboven toe om een aantal belangrijke investeringen in bijkomende productieapparatuur met eigen middelen te financieren die de winstgevendheid van Schepens Air & Solids direct ten goede zal komen. Daarenboven hebben wij reeds direct realiseerbare synergieën geidentificeerd waardoor wij ervan overtuigd zijn dat ook een omzetstijging bij Schepens Air & Solids in de lijn zal liggen met de groei van onze groep de voorbije 8 jaar; we spreken hier over een groei van meer dan 25% op jaarbasis', aldus Luc Vriens, Afgevaardigd Bestuurder van WATERLEAU Group.

Door deze overname stijgt het personeelsbestand van de WATERLEAU groep met 50 hoog gekwalificeerde medewerkers tot een totaal van 225 wereldwijd, actief in het ontwerp, de engineering, de bouw en de exploitatie van water, lucht, slib, afval en (bio)massa-naar-energie projecten. Deze ploeg kan verwijzen naar zijn meer dan 1000 referenties op alle continenten.

WATERLEAU, met een kapitaal van 15 miljoen Euro, realiseerde in 2007 een omzet van 50 miljoen Euro, een EBITDA van 6 miljoen euro waardoor het bruto rendement meer dan 10% bedraagt. Meer dan 80% komt uit het buitenland. De huidige orderportefeuille bedraagt meer dan 70 miljoen euro.

WATERLEAU heeft nu vijf kantoren in België: Herent, Willebroek en Gosselies (dochtervennootschap Biotim n.v.), Wespelaar en Dendermonde.
In het buitenland zijn er kantoren in Parijs, Cairo, Mumbai, Beijing, Hong Kong en Macao.

Voor meer informatie, bezoek de websites
www.waterleau.com, www.schepens-air-solids.be of contacteer
Luc Vriens / Willy Gils, Waterleau op +32.16.650.657 of
WATERLEAU - Radioweg 18, 3020 Herent (Leuven)

Edgar Knip - Vado op + 31. 40.2116.116
John Kostense - Schepens Air & Solids op +32.52.213.666
SCHEPENS Air & Solids - Wissenstraat 21, 9200 Dendermonde

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us